Kodinkoneet

Nykyaikaisissa kodinkoneissa yhdistyy tyyli ja äly saumattomasti. Voit valita keittiötäsi imartelevat mallit useista eri väreistä tai ehkä olet miettinyt tilan yhtenäisyyden säilyttäviä, kaappien sisään integroituja koneita. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että kodinkoneet toimivat luottokumppaneinasi arjessa. Sopisiko sinulle esimerkiksi paremmin keraaminen, induktio- vai kaasuliesi? Entä haluaisitko värikkään jenkkikaapin vai side by side -kotikylmiön? Kodinkoneet voi myös sijoittaa omiin käyttötarkoituksiin sopivasti – esimerkiksi uunin asentaminen ylemmäs kaappiin sopivalle korkeudelle on ergonomista ja käytännöllistä.

Mahdollisuuksia on monia ja valintasi vaikuttavat koko tilan yleisilmeeseen. Siksi kodinkoneet kannattaa ottaa mukaan heti keittiösi suunnittelun alkuvaiheessa.

Hyvä pitää mielessä

Valitse toiminnot tarpeidesi mukaan.

Kodinkonevaihtoehtoja on helpommista aina ammattilaiskäyttöön sopiviksi asti.
Pidä mielessä ilmanvaihto uunia varten ja huomioi aina valmistajan asennusohjeet.

Pyri säilyttämään 400 mm tasotilaa lieden molemmin puolin, mielellään kuumuutta kestävällä materiaalilla.

Ulkomuotoja on monia. Haluatko klassista vai modernia ilmettä keittiöösi?
Kaasu, induktio vai perinteisempi keraaminen liesi? Kaasuliesi vaatii enemmän korkeusväliä liesituulettimeen kuin keraaminen tai induktioliesi. Induktioliesi sen sijaan vaatii magneettiset pannut ja kattilat.

Liesituulettimen hankinnassa kannattaa ottaa huomioon oikea koko, äänitaso ja teho.
Jos suunnittelet avokeittiötä, ota huomioon myös kodinkoneiden äänitasot. Avonaiseen tilaan sopii paremmin hiljaisempi astianpesukone ja liesituuletin.

Ota yhteyttä Glavon tiimiin, kun haluat lisätietoa kodinkoneista tai apua suunnitteluun.